Aktualizace podmínek účasti na bohoslužbách a dalších shromážděních v CČSH na základě Usnesení vlády České republiky ze dne 8. října 2020 č. 996 o přijetí krizového opatření v návaznosti na vyhlášení nouzového stavu

  1. Na základě výše uvedeného usnesení vlády se s účinností od pondělí 12. října 2020 do 25. října 2020 zákaz hromadných akcí konaných v počtu vyšším než deset osob ve vnitřních prostorech staveb a v počtu vyšším než dvacet osob ve vnějších prostorech vztahuje též na bohoslužby.
  2. Nadále platí zákaz zpěvu, povinnost používat dezinfekci rukou a ve všech vnitřních prostorách nosit roušku, kromě okamžiku přijímání svátosti večeře Páně.
  3. Duchovní, který slouží bohoslužbu, případně další osoby, které se na ní podílejí, roušku mít nemusí, doporučujeme však, aby duchovní roušku měl v době vysluhování svátosti večeře Páně.
  4. S výše uvedenou účinností jsou rovněž zakázány všechny koncerty, divadelní představení a jiná umělecká představení a slavnosti, včetně poutí.
  5. S účinností ode dne 19. října 2020 platí, že svateb a pohřbů, včetně následné oslavy či smuteční hostiny, konané nejpozději následujícího dne, se může účastnit maximálně 30 osob, pro účel této oslavy mohou mít restaurace otevřeno do půlnoci (jinak musí zavírat už ve 20.00 hodin).

V Praze dne 9. října 2020

ThDr. Tomáš Butta
patriarcha a správce církve

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..